Rasadnik Karolina

menu

Rasadničarska proizvodnja: Karolina d.o.o. - pogon poljoprivreda

Rasadničarska proizvodnja: Karolina d.o.o. - pogon poljoprivreda

Karolina d.o.o., Osijek posluje u sastavu grupe Kraš d.d. Zagreb, a njezin pogon poljoprivreda bavi se poljoprivrednom proizvodnjom na površini od 120 ha.

Rasadničarska proizvodnja organizirana je na površini od 14 ha sa voćnim sadnim materijalom i ukrasnim biljem. Posjeduje vlastite matične nasade za proizvodnju vegetativnih i generativnih podloga i matične nasade plemki za vlastitu proizvodnju i daljnju prodaju. Planirana godišnja proizvodnja voćnih sadnica za prodajnu sezonu jesen 2013. i proljeće 2014. je 110.000 komada.

U ponudi su voćne sadnice u kategoriji certificiranog i standardnog sadnog materijala: jabuka na podlozi (M-9, MM-106), krušaka na podlozi (BA-29, MA, sjemenjaku), dunja, mušmula, bresaka, nektarina, trešanja, višanja, šljiva, lijeske, oraha, bajama, kupina, malina, ribiza (crni, crveni), brusnica, jagoda ...

Raspored dozrijevanja voćaka

U sklopu rasadničke proizvodnje nalazi se i proizvodnja ukrasnog bilja 20-tak kultivara, crnogoričnih i bjelogoričnih (Thuja Smaragd, Thuja Collumna, Thuja Danica, Chamaeciparis Columnaris, Picea Pugens, Picea Pančić omorica, Taxus bacata Fastigiata, Juniperus horizontalis, Juniperus hibernica, breze, lipe, javore, sorbuse …)

Na površini od 35 ha nalazi se nasad višnje koji je u punoj rodnosti. Tijekom 2013. godine ukupno je proizvedeno 360 tona ploda svježe višnje koji se koristi u preradi za potrebe konditorske industrije. 90-ak tona ploda spremljeno je u alkoholnu pulpu, a ostale količine su prodane u svježem stanju.

Dio površine od cca 55 ha koristi se za ratarsku proizvodnju merkantilne pšenice i soje.

Fotografije

Dokumenti

Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward